Säsongsavslutning 12/6

Captain Orange + Dual Density 12/6 (lör)

Välkommen på säsongsavslutning med synthbanden Captain Orange och Dual Density! Detta även ett utmärkt tillfälle att bjuda ner nya vänner inför den späckade hösten, då vi bla planerar en föreläsningsserie, en mini-progfestival, workshops etc.

Datum: 12:e Juni (lör)
Insläpp: 20:00-21:00, öppet till sent
Plats: Karlsgatan 7 Helsingborg (under röda kvarn)
Inträde: Gratis för existerande medlemmar (50 kr för att bli medlem)
Anmälan: Behövs ej för existerande medlemmar (nya medlemmar kan anmäla sig på kultur.gryning@gmail.com)

Captain Orange – www.myspace.com/captainoranges

Captain Orange startade som en idé på Arvikafestivalen 2003. Efter Ministry’s bejublade spelning sa Stefan (sångare och låtskrivare) till Tobbe (maskinparksskötare och ljudförvrängare): ”Vi borde inte sitta här, utan stå där”. Captain Orange spelar, och här har teorierna varit många, en form av futurepop blandat med electrogoth.

Honnörsorden för musiken är melodi, attityd och en fet baskagge. Texterna är inte sällan samhällskritiska och sitter som en pungspark på politiker och media. En gratissingel finns att laddas ner på http://cynicalminds.bandcamp.com/album/captain-orange-time . Detta är Captain Orange senaste släpp på bolaget Cynical minds, som tidigare givit ut EPn Miss Grey. Tidigare låg  bandet på det numera nerlagda bolaget Crazybear, där de släppt en EP (Captain Orange), en singel (Stars) och ett fullängdsalbum (Exterminator).

Dual Density –  www.myspace.com/dualdensity


Dual Density är ett modernt och kommersiellt synth/electro/popband bestående av Tess Fries, Jonas Asp och Pontus Olsson. De släpper sitt debult-album den 4:e Juni på det expansiva tyska skivbolaget conzoom Records. Kom ner i Underjorden, och kom ihåg var du såg dem först när de slagit igenom!

Plattan kommer att innehålla 12 låtar + ett antal remixer från artister över hela världen. Albumet heter ”Soul Ecstasy” och ett litet smakprov finns på deras välbesökta Myspace-sida, där de tills dags dato har över 165.000 plays.

Bandet grundades år 2008 och har haft ett antal spelningar, där den främsta meriten är spelningen på KB i Malmö förra året där de var förband till Elegant Machinery, Mobile Homes och SPOCK. Bandet fick även äran att uppträda på invigningen av den nystartade synthklubben Electronic Noir i Helsingborg.

Musiken kan beskrivas som modern electropop med 80-tals känsla, med låttexter innehållande känslor och livsfunderingar kring liv, död, kärlek och hat, kryddat med en portion fantasy…

***

Arrangemanget är öppet för medlemmar, önskar du bli medlem, eller redan är medlem och vill ta med dig någon till arrangemanget, kontakta kultur.gryning@gmail.com . Medlemskap kostar 50 kr. Är du redan medlem så kostar inte arrangemanget något i sig, och du behöver inte heller i förväg anmäla att du kommer.

Har du eller personen du vill bjuda med dig, inte varit på våra arrangemang tidigare, vill vi att du i god tid innan arrangemanget kontaktar oss med namn och epostadress.

Vi håller insläpp mellan 20-21, så vi är tacksamma att du dyker upp i tid. Som vanligt är adressen Karlsgatan 7, Helsingborg.

Vår blogg/hemsida hittar du på https://gryningskultur.wordpress.com/ där du kan läsa om kommande arrangemang och se bilder från tidigare.

Välkommen!
/Kulturföreningen Gryning

Annonser
Published in: on 30 maj, 2010 at 15:38  Kommentarer inaktiverade för Säsongsavslutning 12/6  
%d bloggare gillar detta: