Föredrag med Juri Lina 7/10 19:00

Vad döljer makthavarna?

Existerar det en frimurarkonspiration eller är det endast ett utslag av paranoia?

I tidskriften Levande Historia (Nr 1, 2010), publicerades Tomas Bloms vilseledande artikel ”Frimurarna – harmlös herrklubb eller farlig sekt?”. I artikeln bedyras det att frimurarna ”bara ägnar sig åt välgörenhet och personlig utveckling och andligt sökande”.

Istället för att rakt av svälja denna försäkran, har författaren Jüri Lina istället sökt sig till källorna och läst frimurarnas egna tidskrifter och memoarer från de inom rörelsen högt uppsatta, där det bekräftas att deras orden i hemlighet har styrt världshändelserna sedan slutet av 1700-talet.

Skall man tro på dessa källor eller försvararnas eviga bortförklaringar? Bedöm själv. Under denna högintressanta kväll får åhörarna ta del av de mest dolda, bakomliggande orsakerna till många av vår tids stora världshändelser.

Om föreläsaren:
Jüri Lina, född den 13 oktober 1949, är en svensk författare och filmmakare med estisk bakgrund. Han bodde i Estland till 1979 då han var tvungen att emigrera till Sverige efter återupprepade konflikter med KGB. I det ockuperade Estland ansågs han som en landsförrädare och 1985 anklagades han för högförräderi i sin frånvaro i samband med utgivningen av två böcker – Sovjet hotar Sverige och Öised Päevad (Nattliga dagar). Lina har skrivit ett stort antal böcker om olika kontroversiella teman, bland annat kommunismen, ufon, frimurarna och räntekritik. Hans hemsida hittar du här: www.jyrilina.com

Tid: Torsdag, 7 oktober kl. 19.00-22.00, öppet från 18:00
Plats: Karlsgatan 7, bredvid Röda Kvarn
Inträde: 40 kr (fika ingår)
ARR: KF Gryning (gryningskultur.wordpress.com)

Annonser
Published in: on 21 september, 2010 at 11:48  Kommentarer inaktiverade för Föredrag med Juri Lina 7/10 19:00  
%d bloggare gillar detta: