Film/Diskussionsmöte 13/2 – Pengar som skuld

I efterdyningarna av årets största konsumtionsorgie,  julhelgen, passar vi på att kompensera med en inbjudan till en anti-konsumtionistisk diskussion som utgår ifrån en amerikansk animerad film: ”Money as debt” (2006) av Paul Grignon.  En pärla som på ett pedagogiskt och tilltalande sätt gör den ekonomiska verkligheten så transparent att det väcker obehag.

Det finns knappast en bättre plats att presentera viktiga frågor på än kulturföreningen Gryning i Helsingborg. Visningen med tillhörande diskussion börjar kl 14:00, söndagen den 13 februari. Filmen tar drygt en timme, därefter bjuder vi på fika och sen förenas vi i en diskussion kring filmens budskap. Inledare är Hans och Eva Wahlgren.

Kom i god tid för att få de bästa sittplatserna, vi utlovar en rysare. Du behöver inte vara ekonom, för det är inte vi heller.  Det enda som behövs är nyfikenhet kring hur en annan ekonomisk värld är möjlig.

Hans Wahlgren är socionom, driver Humanistiska Förlaget som bla har givit ut ”Agenda för en Ny Ekonomi” av ekonomiprofessorn David Korten. Eva Wahlgren är läkare inom företagshälsovården.

Väl mött!

Tid: Sön 14:00 13/2

Plats: Kulturföreningen Gryning, Karlsgatan 7

Inträde: 20 kr (fika ingår)

Annonser
Published in: on 25 januari, 2011 at 18:17  Kommentarer inaktiverade för Film/Diskussionsmöte 13/2 – Pengar som skuld  
%d bloggare gillar detta: