Tema: Situationen i Afghanistan 21 mars

Vi har bjudit in Anders Davidsson från Afghanistansolidaritet i Skåne att hålla i en föreläsning/filmvisning om ett ständigt aktuellt ämne, situationen i Afghanistan.

Anders kommer att börja med en kort introduktion, för att sedan visa filmen ”Krigens Börn” på ca 45 min av Eva Arnvig. Efter detta blir det ytterligare bakgrund och chans till frågor.

Vi börjar 18:30, kom i god tid. Arrangemanget är öppet för både medlemmar och icke-medlemmar, ingen anmälan behövs. Inträde 20 kr, fika ingår.

Välkomna!

Mer info om filmen:

”Krigens Börn” av Eva Arnvig är en utomordentligt stark film. Den går rakt in i det kanske allra viktigaste och allra mest smärtsamma när det gäller krig och krigets konsekvenser; att barnen drabbas, att de, som en gång skall ta över sitt land, blir berövade all trygghet, all tillit, all framtidstro, att inte bara deras kroppar men också deras själar slits sönder för långliga tider framöver.

Jag lämnar filmen med en övertygelse att detta krig bara måste upphöra, detta våld måste komma till ett slut – för barnens, för mänsklighetens skull!

Ingela Romare
filmregissör, jungiansk psykoanalytiker

Annonser
Published in: on 2 mars, 2011 at 23:33  Kommentarer inaktiverade för Tema: Situationen i Afghanistan 21 mars  
%d bloggare gillar detta: