Föreläsning Mayakalendern & 2012 Sön 17/4 18:00

Kära vänner

Vi närmar oss 2012 med stormsteg samtidigt som vi ser hur oväntade förändringar i sociala, ekonomiska och politiska strukturer genomförs på den globala arenan i en allt högre hastighet. Många upplever att tiden och skeendena snabbas upp och vi tycks gå emot klimax där det blir allt svårare att förutse effekterna av händelserna. Vi kommunicerar snabbare och mer än någonsin och framsteg inom kvant- och nanoteknologi skapar en ny världsbild framför våra ögon. Idag känner vi till ca 1300 exo-planeter och många av de myter som finns hos mayafolket om ett galaktiskt centrum och en magnetiska axel som genomkorsar kosmos verifieras idag av vetenskapen.Vi ser hur påtagliga jord- och klimat-förändringar ger upphov till allt svårare prövningar för mänskligheten och vi närmar oss enligt samstämmiga uppgifter ett slags ”Peak Everything”. Ett faktum som i grunden kommer att förändra vår västerländska levnadsstandard.

Det datum som förmodligen är ett av historiens mest mytomspunna, den 21:a december 2012,  då vissa forskare hävdar att Mayafolkets speciella kalendersystem skall ta slut har skapat en stor subkultur, framförallt på internet. Det finns många idéer om vad detta kommer att innebära för mänskligheten.


Vad är skillnaden mellan mayakalendern och den Gregorianska tideräkningen?

Vad innebär det att mayakalendern ”tar slut”?

Vad utgör grunden för vår mänskliga existens och menas med ”Mind over matter”?

Vilka ursprungsbefolkningars profetior och andra urkunder pekar på 2012 som ett ödesår?

Den 17 april kl 18:00 ges allmänheten tillfälle att få lyssna till en initierad föreläsning om Mayakalendern och andra 2012-fenomen. Aniel gästar Kulturföreningen Gryning, Karlsgatan 7 i Helsingborg  och försöker reda ut begreppen mellan myter och fakta. Den initiala presentationen beräknas ta ca 2 timmar, varefter det blir paus med lättare förtäring och sedan chans till att ställa frågor. Inträdet på 200 kr betalas i entrén. Välkommen till en upplysande och informativ kväll.

Finns även ett facebook-event http://www.facebook.com/event.php?eid=205140972845682&ref=mf

Ola Petterson (Aniel) har sedan 2003 gett uppskattade tre-timmars föreläsningar i hela Norden som baseras på Mayakalendern. Under 2010 genomfördes ca 100 föreläsningar på ett 70-tal orter och under 2011 kommer det att bli ca 130 tillfällen att lyssna på honom. Föreläsningarna ges på engelska eller svenska. Du finner hans hemsida på www.haniel.se och på Facebook under gruppen ”Walking with Time 2011-2012”.

Aniel var medproducent till den bästsäljande ”The Mayan Calendar and the Transformation of Consciousness” av Carl Johan Calleman, som nu finns utgiven på 15 språk. Aniel var också en av initiativtagarna till ”The Oneness Celebration”, på Gärdet i Stockholm 2004. En globalt utlyst meditation under Venuspassagen den 8 juni som lockade ca 20000 deltagere i Stockholm och upp emot 30 miljoner globalt.

Tillsammans med sitt internationella nätverk planeras nu genomförandet en motsvarande happening i de svenska Sälenfjällen under första veckan i juni 2012. Den centrala punkten utgörs av meditationen under Venustransiten den 6 juni i gryningen och man hoppas på 10 000 besökare. Projektet presenteras i sin helhet på www.konsensus2012.se och syftet är att uppnå ett konsensus.


Annonser
Published in: on 2 april, 2011 at 12:34  Kommentarer inaktiverade för Föreläsning Mayakalendern & 2012 Sön 17/4 18:00  
%d bloggare gillar detta: