Gryning @ Helsingborgsfestivalen

Det är en stor ära att få spela presentera åtta akter med anknytning till KF Gryning på en scen sponsrad av bankvärlden – Sparbanken Öresunds tältscen!

Kom, se, lyssna, dansa och lek. Och glöm inte var ni ska sätta in era surt förvärvade slantar…

Fredag 29/7
16-16:50 Kristian von Svensson
17:-17:50 Yohanna Nordh
22-23 Peter Arnesson
23-24 Ei mour mantra

Lördag 30/7
16-16:50 Lillebror
17:-17:50 Fredrik Larson
22-23 Skånska mord
23-24 The Hammerdowns

Fredrik Larson – http://www.fredriklarson.se/
Fredrik Larson gör svenskskriven soul/blues/visa med suveräna texter, skånsk sång och ett fantastiskt kompband. Tidigare har Larson släppt Roma (2006), Underlig värld (2008) och Gott liv (2009) och till hösten släpps ytterligare två fullängdare, ”Albino” och ”Ihop” – båda ges ut av egna bolaget Rosor. Med nyskrivna låtar och även några Dylan-översättningar ges några konserter under vår/sommar.

The Hammerdowns – http://www.myspace.com/hammerdowns/music
Svettig, skön country från Malmös södra innerstad. Mina Damer och Herrar: The Hammerdowns!

Yohanna Nordh – http://www.myspace.com/yohannanorth
”Min röst och stil har jämförts med Tracy Chapman, Alanis Morisette, Ani Di Franco, Shakira och Joan Baez. Det är fantastiskt att bli jämförd med så begåvade och starka kvinnor, men ändå är det min egen röst och stil. Tack ändå alla för er vänlighet!”

Ei mour mantra + eldshow – http://www.eimourmantra.com/
Ei mour mour mantra spelar psykedelisk/progressiv rock med ambienta inslag. Debuten ”The Libra Sessions” släpptes 2010. Influerade av storheter som Pink Floyd, presenterar de sin musik med oerhörd intensitet, närvaro, i eld och lågor…

Skånska Mord – http://www.myspace.com/skanskamordmusic
Skånska Mord bildades 2006 av medlemmar från Half Man och Mothercake. Bandet samlar inspiration från 70-tals hårdrock, progressiv rock och psykedelia, men tar det med sig in i framtiden i deras egna moderna tappning. Fullängdaren ”The Last Supper” spelades in 2009 och släpptes på Small Stone Records januari 2010.

Peter Arnesson – http://www.myspace.com/arnesson
Arnesson spelar folk/blues som berör. Med melankoliska undertoner, berättande texter och nästintill vibrerande närvaro, rycker han upp oss och tar oss med på en resa till the districts of the heart…

Lillebror – http://www.myspace.com/litenmentuff
Lillebror från Ängelholm spelar en skön blandning av akustiskt och elektriskt – centrerat kring sång och gitarr. De står med rötterna tryggt förankrade i rockmusiken, ständigt strävandes efter ett personligt uttryck. Låter det som din grej? Kom förbi och lyssna!

Kristian von Svensson –
http://www.myspace.com/kristiansvensson
Kristian von Svensson är i vanliga fall ständig konferencier på Svensk Wrestling Syds alla wrestlinggalor, samt på Malmöfestivalens årliga trubadurslam. Under våren har han varit ute och presenterat den nya solo-CD:n i radio och som förband till Christian Kjelvander och David Rovics (US). Efter Malmö, Stockholm, Halmstad, Göteborg, Växjö och Hässleholm har det nu blivit Helsingborgsfestivalens tur! Det är humoristiskt, tänkvärt, målande och välspelat.

Fullständigt program för scenen: http://www.helsingborgsfestivalen.se/program/programsokaren/?searchtext=Sparbanken+Öresunds%20t&228;ltscen

Annonser
Published in: on 27 juni, 2011 at 10:13  Kommentarer inaktiverade för Gryning @ Helsingborgsfestivalen  
%d bloggare gillar detta: